Skidiviikon ilmoittautuminen käynnissä: lastenkulttuuriviikolta avaimia tunteiden käsittelyyn

12.02.2024

Lastenkulttuuri valtaa Tuusulan Skidiviikolla 18.-24.3.2024 ja ilmoittautuminen esityksiin on alkanut. Perheille suunnattu tapahtuma järjestetään lauantaiaamuna 23.3. Moniossa, jossa on tarjolla työpajoja sekä Mauri Kunnaksen teokseen pohjautuva teatteriesitys Pieni pelkojen kirja.

Skidiviikon esityksissä on luvassa avaimia monenlaisten tunteiden käsittelyyn nukketeatterin, teatterin, lastenmusiikin ja työpajojen keinoin. Tänä keväänä ohjelmaan valikoitiin esityksiä, joissa käsitellään iloa, pelkoja, surua ja riemua.

Teatteri Tuomikon sanaton nukketeatteriesitys Suru puserossa tekee surun moninaisuuden lapselle ymmärrettäväksi ja käsittelee vaikeaa aihetta turvallisesti ja lempeästi kuin sylissä pitäen. Esitykset järjestetään Pertun päiväkodissa Jokelassa keskiviikkona 20.3. klo 9 ja 10.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy, mutta paikat tulee varata ennakkoon. Tänä keväänä paikkoja on jopa kahdelletuhannelle katsojalle. Pienimmille on tarjolla vauvateatteriesitys PUMPULI perjantaina 23.3. pääkirjastolla.

– Kaikki esitykset ovat avoimia kaikille, eli vaikka esitys järjestetään päiväkodissa, sinne voi tulla myös kotihoidossa olevat lapset huoltajineen, kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski vinkkaa. 

– Tärkeintä on perua varatut paikat esteen sattuessa. Ilmoittautumisjärjestelmässämme toimii automaattinen jonotus, eli paikkaa odottava voi saada liput paikkojen vapautuessa.

Perheille suunnattu tapahtuma järjestetään lauantaiaamuna 23.3. Moniossa. Mauri Kunnaksen teokseen pohjautuva teatteriesitys Pieni pelkojen kirja esitetään klo 10 ja 11.30. Lisäksi tarjolla on taidekartta- ja punontatyöpajat. Esityksen ja työpajojen jälkeen kannattaa suunnata museoihin tai Tuusulanjärven jäälle ulkoilemaan.

Skidiviikot ovat osa varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Taika Kultsua ja ne järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut. Skidiviikko tuo lastenkulttuurin ammattilaisten, sirkustaiteilijoiden, näyttelijöiden ja muusikoiden esityksiä Tuusulaan kuntakeskuksiin lähelle lapsiperheitä ja päiväkoteja.

Ilmoittautuminen: tuusula.fi/skidiviikko

Lisätietoja: kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.

Takaisin