Skidiviikko ilahduttaa jälleen pieniä tuusulalaisia

02.10.2023

Vuoden toinen Skidiviikko tuo kulttuurin tuusulalaisten lasten luokse 6.–12.11. Ilmoittautuminen Skidiviikon tapahtumiin alkaa torstaina 5.10. klo 9. Tällä kertaa Skidiviikolla seikkailee monet tutut eläimet, kuten oravat, sammakot ja hiiret.

Kaikissa kuntakeskuksissa nähdään esityksiä arkiaamuisin. Viikon ensimmäiset esitykset nähdään Etelä-Tuusulassa. Tuusulan pääkirjastolla Tanssiteatteri MD:n vekkuli tanssiteatteriesitys Santeri Sammakon seikkailut yhdistää graafikko Leena Junnilan Lits läts lätäkkö! -lastenkirjan lorut ja iki-ihanat Onni ja Ilona -katselukorttien hahmot. Pellavan ja Mainingin päiväkodeissa nähdään toivottu Silja Sillanpään Makeasti oravainen -esitys, jossa lapset rauhoittuvat Sillanpään luontoaiheisen kertomuksen äärelle. Perjantaina 10.11. Tuusulan pääkirjastolle voi tuoda pehmolelun yökyläilemään.

Vauvoille ja taaperoille sekä heidän seuralaisilleen toteutettu esitys- ja leikkikokonaisuus vie ihanan taikaportin läpi kauniiseen musiikin täyttämään tilaan Jokela-salissa. Esityksessä nautitaan lempeästi yhdessä katsojien kanssa aistielämyksistä, hauskasta nukke- ja esineteatterista. Kellokoskella Roinilan päiväkodissa on mahdollista päästä tapaamaan pomppimisen erikoisasiantuntijat Hyppy ja Naru. Tanssiteatteri Raatikon taidokkaassa Hyppynarutus-esityksessä katsojat pääsevät seikkailulle maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille, hullunkurisiin urheilukisoihin ja sirkusesitykseen.

Viikon ohjelmatarjonta ja tarkemmat ajankohdat, sekä ohjeet ilmoittautumiseen: tuusula.fi/skidiviikko.

Henna&Supersankarit HS

Lastenmusiikkiyhtye Henna & Supersankarit (kuvaaja Teemu Mattsson)

Skidiviikolla ohjelmaa myös perheille

Lastenmusiikkiyhtye Henna & Supersankarit ihastuttaa rytmimusiikkipoljentoisella musiikillaan, joka innostaa kuulijat lauluun, leikkiin, tanssiin ja nauruunkin! Konsertissa kuullaan kappaleita, joiden teemoina ovat tunne- ja kaveritaidot sekä luonnon ihmeet. Konsertti on koettavissa uudessa Rihiisalissa lukio ja kulttuuritalo Moniossa tiistaina 7.11. klo 18.

Naurua on luvassa lauantaina 11.11. Tuusulan pääkirjastolla, kun Taikuri Puijon Torven hauska, vuorovaikutteinen ja taianomainen show viihdyttää kaiken ikäisiä. Pääkirjastolla pääsee myös osallistumaan Plastic Rapids-taidetyöpajaan, jossa rakennetaan vedenalaisia nukkeja muovijätteestä. Pulloista, purkeista, kääremuoveista ja muovisista korkeista saadaan helposti rakennettua upea kalaparvi tai kilpikonnaperhe. Voit halutessasi itse tuoda hyvin pestyä materiaalia mukaan ja katsoa miten oma roska saa uuden elämän!

Skidiviikot ovat osa Tuusulan varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Taika Kultsua

Tuusulassa vietetään Skidiviikko -lastenkulttuuriviikkoja kaksi kertaa vuodessa: maaliskuussa sekä marraskuussa. Skidiviikko tuo lastenkulttuurin ammattilaisten, teattereiden- ja muusikoiden esityksiä Tuusulaan kuntakeskuksiin lähelle lapsiperheitä ja päiväkoteja.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Aurora Salomaa
aurora.salomaa@tuusula.fi
p. 040 314 3435

Takaisin