Tunnetaitokoulutusta varhaiskasvattajille

17.02.2023

Tunnetaitokoulutusta toivottiin varhaiskasvatusyksikköihin

Osana kulttuurikasvatusohjelma Taika Kultsua kulttuuripalvelut järjestävät vuosittain varhaiskasvattajille koulutuksia. Varhaiskasvattajat saivat toivoa koulutussisältöä ja valinta kohdistui tunnetaitojen kehittämiseen.

Varhaiskasvatuksen ohjaajille on tarjolla huhtikuussa kaksi saman sisältöistä koulutuspäivää tunnetaidoista.

Huh, tunteita! Tunnetaitojen tukeminen varhaiskasvatuksessa - koulutus on Tunne ja Taida Oy - Suomen Tunnetaitokoulutuksen toteuttama koulutus. Kouluttajina toimivat Jonna Ropponen VEO, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakouluttaja, rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja jaAino Viitanen varhaiskasvatuksen opettaja, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja, lyhytterapeutti.

Koulutuksen sisältö:

Huh tunteita! Niitä lapsiryhmissä riittää - pettymyksistä malttamattomaan innostukseen. Miten tunnetaitoja voidaan tukea lapsiryhmissä ja arkisissa tilanteissa? Entä mitä tutkimukset kertovat mm. hankalista tunteista ja niiden kohtaamisesta?

Koulutusiltapäivän tavoitteena on antaa osallistujalle konkreettisia keinoja tukea lasta tunnetaidoissa ja kohdata hankalia tunnetilanteita myönteisin keinoin. Saat tukea myös omiin tunteisiisi haastavissa tilanteissa. Koulutuksen jälkeen ymmärrät, mitä tunnetilanteissa oikein tapahtuu ja miten voit itse toimia tunnetilanteissa lasta ja itseäsi tukien.

Iltapäivä sisältää teoria- ja kokemustiedon lisäksi myös muutaman konkreettisen harjoitteen ja keskustelua.

Ilmoittautumislinkit:

26.4. koulutus:

https://www.lyyti.in/huh_tunteita_keskiviikko

28.4. koulutus
https://www.lyyti.in/huh_tunteita_perjantai

 

Lisätietoja koulutuksesta:

kulttuurituottaja Lotta Mikkonen

lotta.mikkonen@tuusula.fi, 040 314 3437

Takaisin