Kakkosluokkalaisten ilmaisupajat maaliskuussa 2022

13.01.2022

2.-luokkalaisten ilmaisupajat tulevat jälleen kouluille osana Tuusulan perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Huomioittehan, että ilmaisupajojen ajankohta on KULTSU-tiimin uudelleen järjestäytymisen myötä siirtynyt kevätlukukaudelle.

Perutietoa ilmaisupajoista:

Pajan teema: Lukuvuoden 2021-2022 ilmaisupajat ovat draamatyöpajoja.
Työpajojen kesto: n. 40-45 min.
Osallistujamäärä: yksi max. 25 lapsen ryhmä kerrallaan + opettaja(t) / paja.
Tilat: Pajat toteutetaan koulun tiloissa, mieluiten liikuntasalissa. Opettajat huolehtivat tilan varaamisesta.
Oma luokka sopii myös tilaksi, jos liikuntasalia aivan mahdotonta saada käyttöön. Paja on myös mahdollista toteuttaa ulkona sään salliessa tai mikäli koronarajoitukset estävät sisätiloissa työskentelyn.
Työnjako: Pajaohjaaja vetää työpajan ja vastaa pajan sisällöstä. Ohjaaja saapuu koululle n. 10-15 minuuttia ennen pajan alkua. Oppilaita ei saa jättää pajaohjaajan vastuulle, vaan luokanopettaja osallistuu myös pajaan ja vastaa koulutyörauhan säilymisestä. Käsienpesun ja muiden ajankohtaisten hygieniasuositusten noudattaminen on myös opettajan vastuulla.

OHJEET TYÖPAJAAN ILMOITTAUTUMISEKSI

2. Luokkalaisten koulukohtaisten oppilasmäärien perusteella on määritelty, kuinka monta pajaa per koulu pidetään.  Osassa pienemmissä kouluissa myös 1.luokkalaiset osallistuvat pajaan
(Huom! Sovithan asiasta 1. luokan opettajan kanssa, mikäli eri opettaja)
Mikkolan koulu huom! Mikkolan koulun pajat on laskettu n. 12 oppilasta/paja.

 

-          Pajakiertueesta on tehty aikatauluehdotus. Linkki aikatauluehdotukseen on lähetetty Kultsu-opeille, jotka välittävät viestin kakkosten opeille.

-          Ilmoittautuminen perjantai 21.1.2022 mennessä.

-          Mikäli ehdotettu päivämäärä ei mitenkään sovi koulullenne, ota yhteyttä kulttuurituottajaan: maria.kuusela (a) tuusula.fi

 

SUPERSANKARI-DRAAMATYÖPAJAT

Supersankari-draamatyöpajassa lapset hyppäävät draamaseikkailuun, jossa huomaavat itsessään piileviä superkykyjä! Uudet maailman pelastajat ja supersankarit ovat kutsuttu oman turvallisuutensa vuoksi supersankari-koulutukseen. Draamatyöpajassa seikkaillaan mielikuvitusmaailmassa, leikitään teatterileikkejä ja opitaan draaman keinoin havaitsemaan omia vahvuuksia ja yhteistyötaitoja.

Pajan ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) Heini Vahtera.
Heini on perehtynyt teatterin ja draaman soveltamiseen lasten ja nuorten kanssa ja ohjannut lukuisia lasten ja nuorten ryhmiä. Heini toimii myös teatteriohjaajana, näytelmäkäsikirjoittajana ja dramaturgina.

Takaisin