KULTSUjen kuulumisia syyslukukaudella 2021

10.12.2021

Tuusulan kirjastoissa KULTSU-vierailut ovat pyörineet alkusyksyn aikana normaaliin tapaan voimassaolevat koronarajoitukset huomioiden. Tarjolla ovat ykkösluokkalaisten Takun ja Jekun kirjastoseikkailu, kolmasluokkalaisten Lukuiloa! -kirjavinkkaus sekä seiskaluokkalaisten Tietoa ja taitoa pelaamalla - kirjastovierailu.

Tuusulan museon 4.-luokkalaisten kotiseutukokonaisuuden retket ovat kaikki pidetty alkusyksyn aikana. Kotiseuturetkeläisten suunnittelemia omien koulujensa vaakunoita on esillä Tuusulan Ilmatorjuntamuseossa 17.10.-30.11.2021 Ilolla, reilusti, yhdessä! -näyttelyssä.

8.-luokkalaisten Mielenmaisema-maalaustyöpajat ovat meneillään Tuusulan kuvataidekoululla. Syyslukukauden pajoihin osallistuvat Hyökkälän, Hyrylän, Mikkolan ja Riihikallion kasiluokkalaiset luokanvalvojineen. Kellokosken ja Jokelan luokat tulevat työpajaan kevätlukukauden puolella.

Tuusulan ysiluokkalaisten kulttuurietukortti eli Ysikortti toimii mobiilisti verkossa eikä vaadi sovelluslatauksia. Kulttuurikortti on tarkoitettu kaikille Tuusulan koulujen 9.-luokkalaisille, ja sillä saa rahanarvoisia etuja mm. 10 ilmaista käyntiä Tuusulan uimahallissa, alennusta elokuvalipuista ja ilmaisia sisäänpääsyjä lukuisiin museoihin sekä Keski-Uudenmaan Teatterin esityksiin ja Meidän Festivaalin Kallio-Kuninkalan ja Järvenpäätalon konsertteihin. Ysikortin tarkoituksena on tukea omalla ajalla tapahtuvaa kulttuuri- ja liikuntaharrastusta ja se on voimassa koko vuoden; syyskuusta syyskuuhun. Kortti on ollut Tuusulassa käytössä jo vuodesta 2009 ja mobiilina verkkosovelluksena se on toiminut syksystä 2016 saakka. 

Koronarajoituksista kolmasluokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla striimattiin myös tänä vuonna. Kuvasimme 3.-luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhlan Krapin Pajalla. Tänä vuonna lapset esiintyivät lapsille – ja vähän aikuisetkin. Kolmasluokkalaiset seurasivat ohjelmaa kouluillaan ja nauttivat siellä myös sinivalkoisia herkkuja lähetyksen jälkeen. Juhlassa ppetuspällikkö Markus Torvinen piti mukavan juhlapuheen ja lukiolaiset Pinja Posti ja Iida Kuortti juonsivat striimiä. Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston selloyhtye ja opettaja Heikki Kulo vastasivat musiikista. Keski-Uudenmaan tanssiopiston Sirkus Kia Oran oppilaat esittivät talvisen ohjelman, jonka oli suunnitellut opettaja Kaisa Järvelin.

Kolmosluokkalaiset olivat tehneet kiperiä kysymyksiä pormestari Kalle Ikkelälle. Lapsia kiinnostivat niin pormestarin työ kuin lemmikkieläimet, lempijalkapalloilijat sekä lempiruuat. Riihikallion koulun oppilaat halusivat tietää, että tuodaanko pormestarille päivittäin herkkuja (kuten kuninkaalle) ja onko hänellä palvelijaa. Juhlaohjelmaan kuului myös Nukketeatteri Ofelian esitys saunatonttu Simeonista sekä tuusulalaisen taikurin Risto Leppäsen show. Koululuokat olivat lähettäneet upeita kuvia itsenäisyyspäivävalmisteluistaan, ja ne nähtiin lähetyksessä.

Takaisin