Syysterveiset varhaiskasvatukseen

31.08.2021

Kirjastokäynnit

Kirjastoauto on lähtenyt reiteille normaaliin tapaan. Pääkirjasto ja Jokelan kirjasto ovat avoinna normaalisti. Kellokosken kirjasto on remontissa ja aukeaa syyskuussa. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Ryhmiä otetaan vastaan kirjastoon yksi kerrallaan. Huomioidaan turvavälit ja pidetään maskia.

Kirjastoautoon otetaan kerrallaan 5 lasta ja opettaja.

Kirjapaketit

Kirjapaketteja voi edelleen tilata kirjastoautosta, Jokelan kirjastosta ja pääkirjastosta. Kellokosken kirjastosta voi tilata kirjapaketteja, kun se syksyllä aukeaa.

Kirjapakettien keräämiseen menee aikaa, joten toivomme että lähetätte pyynnöt ainakin viikkoa ennen kuin tarvitsette paketin.

Taaperotuokiot, Satumatkat, Kirjastoretki eskareille ja Kirjastopyörä kylään!

Taika Kultsuun kuuluvat käynnit ovat varattavissa. Otamme ryhmiä vastaan yksi kerrallaan. Lisätietoja Taika Kultsun -sivuilta.

Kirjaston YouTube-kanavalla on satumatkoja sekä suomeksi että ruotsiksi. Ne ovat kaikki vapaasti katsottavissa: Tuusulan kirjastot

Satudiplomi

Satudiplomin saa kun, ryhmä yhdessä lukee 10 kirjaa. Kun olette saaneet kaikki kirjat luettua, tehkää vapaamuotoinen koontilista kirjoista ja pyytäkää meiltä Satudiplomi (lapset.kirjasto(at)tuusula.fi). Ottakaa yhteyttä niin sovitaan ajankohta satumatkalle. Satumatka voidaan pitää myös Teamsin välityksellä.

Satudiplomia voi tehdä myös Seppo-pelin avulla. Takun ja Jekun merirosvoseikkailu houkuttelee perheitä ja varhaiskasvatusryhmiä lukemaan yhdessä!

Mene osoitteeseen https://play.seppo.io/ ja laita koodi F31E1F. Kirjoita ryhmän nimi ja ota talteen pelaajatunnus. Pelaajatunnuksen avulla peliin voi palata aina kun haluaa.

Takun ja Jekun uudet seikkailut

Merirosvoseikkailun lisäksi kirjaston maskotit Takku ja Jekku esiintyvät jo monella videolla Tuusulan kirjaston Takku ja Jekku -kanavalla YouTubessa. Tänä syksynä luvassa on kierrätystä, musiikkia, dinosauruksia ja lohikäärmeitä.

Näyttelyt

Järjestäkää näyttely kirjastossa! Pääkirjastossa ja Jokelan kirjastoissa on mm. vitriinejä, joita voi varata.

Yhteystiedot:

Pääkirjasto: lapset.kirjasto(at)tuusula.fi

Jokelan kirjasto: jokelankirjasto(at)tuusula.fi

Kellokosken kirjasto: kellokoskenkirjasto(at)tuusula.fi  

Kirjastoauto: kirjastoauto(at)tuusula.fi

taikakultsuympyrä

Takaisin