Kultsun uusi lukuvuosi käynnistyy!

18.08.2021

Kultsussa on aika katsoa kohti uutta lukuvuotta. Poikkeusolot tuntuvat jatkuvan, joten olemme pyrkineet ottamaan turvallisuusnäkökulman huomioon kaikissa Kultsu-toteutuksissa ja muutamme suunnitelmia jatkuvasti koronatilannetta seuraten.

Syksyn sisällöt löytyvät Kultsujen sivuilta.

Kultsun sisältöjä koskevat toteutustavat, aikatauluehdotukset ja ilmoittautumisohjeet lähetetään kulttuurivastaaville.

Kultsu-video
Saimme valmiiksi Kultsun sisältöjä esittelevän videon kesän aikana. Tätä videota voi näyttää esimerkiksi vanhempainilloissa.

 


Kultsun syksy 2021
• Toteutetaan turvallisesti kulttuurista oivalluksia ammentaen ja sivistyksen johtoryhmän linjausten mukaisesti.
• Retkillä ei käytetä julkisia kulkuvälineitä, mutta muuten vierailut esim. museokohteissa ja kirjastoissa on ok, kun huolehdimme yhdessä turvaväleistä ja noudatamme hygieniaohjeistuksia.
• Museo-opet ja kirjavinkkarit vierailevat kouluissa, mutta ainoastaan yhdessä koulussa ja yhdellä luokka-asteella saman päivän aikana.
• Osa tämän lukukauden sisällöistä tehdään suoraan etäyhteyksiä ja virtuaalimaailmaa hyödyntäen.


4. lk Alkupamaus kotiseututuntemukseen Pamaus käsittää oppitunnin koulussa ja bussiretken. Oppitunnit teemme viikoilla 34-37. Retket pyrimme toteuttamaan viikoilla 39-41. Museo-opet vierailevat luokissa – ja voivat myös vaihtaa ryhmästä toiseen –, mutta emme käy eri kouluissa samana päivänä. Busseihin yhden koulun oppilaita kerralla. Mukautamme toimintaamme koronan ehdoilla. Joka toinen vuosi vuorossa olevat pienemmät koulut eivät osallistu tänä syksynä.


9.lk Ysikortti (K9) Mobiilisti toimivan etukortin kirjautumisohjeet lähetetään kulttuurivastaavien kautta 9-luokkalaisten luokanvalvojille syyskuun aikana. Luokanvalvoja voi valita ajan, milloin käyttöönottovideo (n. 10 min) katsotaan ja oppilaat saavat kirjautua palvelun käyttäjiksi omilla mobiililaitteillaan. Ysikortilla 9-luokkalaiset pääsevät ilmaiseksi mm. uimahalliin, museoihin ja teatteriin.

1.lk Takun ja Jekun kirjastoseikkailu - Kirjaston käytön aakkoset Luokat voivat vierailla kirjastossa luokka kerrallaan, mikäli rajoitukset sen sallivat. Opastus voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä. Kirjastonkäytönopetus toteutetaan kirjastoautossa videon kautta. Opettaja noutaa ykkösluokkalaisten kirjastokortit kirjastolta/autolta ja jakaa luokassa. Ykkösluokkalaisten käyntiin liittyy myös Seppo-peli.

3.lk Lukuiloa! Kirjavinkkaus Kirjavinkkarin voi tilata koululle tai luokat voivat tulla vierailulle kirjastoon luokka kerrallaan, mikäli rajoitukset sen sallivat. Kirjavinkkaus voidaan myös toteuttaa etänä.

7.lk Tietoa ja taitoa pelaamalla Luokat voivat tulla vierailulle kirjastoon luokka kerrallaan, mikäli rajoitukset sen sallivat. Vierailu voidaan toteuttaa myös etänä. Vierailuun kuuluu tiedonhaun opastusta ja opettelua sekä kirjaston aineistoihin tutustumista Seppo-pelin avulla.

8.lk Mielenmaisemaa maalaamassa Hyökkälän, Hyrylän, Riihikallion ja Mikkolan 8.-luokkalaiset saapuvat kuvataidekoululle luokanvalvojansa kanssa luokka kerrallaan kävellen tai pyöräillen syyslukukaudella. Kulttuuriyhdysopettajille lähetetään työpaja-aikataulut ja ilmoittautumisohjeet lähipäivinä.

Jokelan ja Kellokosken oppilaat pääsevät työpajaan kevätlukukaudella joko hsl-yhteyksillä tai vuokrabussilla. Kulttuuriyhdysopettajille lähetetään työpaja-aikataulut ja ilmoittautumisohjeet kevätlukukauden alkupuolella.

3.lk Itsenäisyyspäiväjuhlat Ohjelma toteutetaan virtuaalisesti ja luokat voivat juhlia omassa luokassa – silti koko kunnan yhteisellä ohjelmalla. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta loka-marraskuussa.

5.lk Luminaari-webinaari Monialainen oppimiskokonaisuus Luminaari järjestetään alkutalvesta 2022. Kutsu ja ilmoittautuminen tulevat ajankohtaisiksi syysloman jälkeen. Luminaarissa on toisessa vaakakupissa lumitalven ilot ja toisessa ilmastonmuutos ja kestäväkehitys. Se koostuu webinaareista ja työskentelystä kouluissa.

2.lk Tanssipajat Tanssinopettaja saapuu luokkaan ja opettaa yhdessä koulussa yhden päivän aikana. Opetus tapahtuu luokassa / liikuntasalissa tai ulkona yksi luokka kerrallaan. Keväällä 2022. Tilanteet ja toteutukset saattavat toki koronatilanteesta johtuen muuttua nopeastikin ja silloin tietysti infoamme heti kouluja kuten keväällä. Kevään etäopetusmateriaalit löydät Kultsun verkkosivuilta ja ne ovat edelleen hyödynnettävissä opetuksessa

Takaisin