Jouluinen videotervehdys Halosenniemestä

14.12.2020

Joulukiireiden lomassa kannattaa pysähtyä nauttimaan hetkeksi nukketeatteriesityksestä. Halosenniemessä joulu oli vuoden tärkein juhla, jota jännityksellä odottivat perheen kahdeksan lasta. Jouluperinteisiin kuuluivat niin joulukuusen hakeminen kuin myös herkkujen valmistaminen omassa kotileipomossa. Monet perinteistä ovat tuttuja, mutta joukossa on myös jännittäviä erikoisuuksia.  

Taideseikkailun toisessa osassa hirsilinnan ovet avautuvat ja lapset pääsevät kyläilemään taiteilija Pekka Halosen kotimuseossa. Yläkerrassa puutarhuri Onerva ja Nöpö-jänis käärivät ihanan punaisia omenoita silkkipapereihin joulukuusta varten. Onneksi heillä on aikaa kertoa meille tarinoita Halosten perheen jouluvalmisteluista. Lastenhuoneessa puuhailee myös tonttutyttö himmeliaskarteluissa. Himmelin askarteleminen on hauska perinne, johon voi osallistua koko perheen voimin.   

Katso esitys joulupuuhia

 

Kaikki nukketeatteriesitykset julkaistaan YouTubessa Tuusulan museon Taika Kultsun ohjelmistossa. Kannattaa käydä katsomassa myös sarjan ensimmäinen osa Lastenrattaat puutarhassa. 

Esitykset on käsikirjoittanut ja ne esittää Susanna Hemmilä-Peltonen. Videot on kuvannut ja editoinut Lassi Kivikangas. Tehtävät on suunnitellut Aino Malminen.

Lisätietoja esityksestä Aino Malminen, p. 040 314 3468, aino.malminen(a)tuusula.fi

 

 

Takaisin