Kultsu kutsuu kasiluokat Mielenmaisema-työpajaan kuvataidekoululle

28.10.2020

Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelma KULTSUn sisältönä Tuusulan kaikille 8.-luokkien oppilaille on Mielenmaisema-maalaustyöpaja Tuusulan kuvataidekoulun Hyrylän opetuspisteessä.

Työpajassa oppilaat tutustuvat kuvataiteen maailmaan tekijän roolissa, kun he pääsevät maalaamaan suurikokoisia Mielenmaisema-maalauksia akryyliväreillä. Maalausten abstrakti kuvankieli avaa mielekkään tekemisen mahdollisuudet monenlaisille maalareille ja tarjoaa onnistumisen kokemuksia.
Kahden oppitunnin mittainen työpaja tarjoaa myös luokkaa yhdistävän kokemuksen, kun luokanvalvojakin osallistuu maalaamiseen. Valmistuvia teoksia tarkastellaan ja niistä keskustellaan koko luokan kesken.

Mielenmaisema-työpajan opettajina toimivat Tuusulan kuvataidekoulun opettajat Venla Heiskanen ja Heikki Riikonen. Syyslukukauden 2020 aikana Mielenmaisema-työpajoissa käyvät Hyrylän, Hyökkälän, Riihikallion ja Mikkolan kahdeksasluokkalaiset. Jokelan ja Kellokosken kasit pääsevät Mielenmaisema-työpajoihin vuorostaan kevätlukukaudella 2021.

Valmiit Mielenmaisema-maalaukset toimitetaan kouluille, joissa niistä voidaan rakentaa näyttäviä luokka- ja käytävänäyttelyitä. Maalauksia voi käyttää myös opettajan ja oppilaan välisen keskustelun välineenä.

Värikäs teos Mielenmaisema-työpajasta

 

Takaisin