Kultsun uusi lukukausi on käynnistynyt

26.08.2020

Kaikissa Tuusulan perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Kultsun toteutuksissa otetaan tänä syksynä huomioon turvallisuusnäkökulma. Suunnitelmia muutetaan ketterästi koronatilanteen niin vaatiessa. 4.-luokkalaisten kotiseutuopetus on käynnistynyt samaa tahtia uuden lukukauden kanssa, ja museolehtori on vieraillut jo kuudella koululla Tuusulan tunnusesineet mukanaan.


Kulttuurivastaavat tiedonvälittäjinä

Jokaisella koululla on kulttuurivastaava, joka toimii linkkinä koulun ja kulttuuritoimijoiden välillä. Kultsun sisältöjä koskevat toteutustavat, aikatauluehdotukset ja ilmoittautumisohjeet lähetetään kulttuurivastaaville, jotka välittävät tiedon edelleen kyseisen luokka-asteen opettajalle.

Kultsun syksy 2020
• Toteutetaan turvallisesti kulttuurista oivalluksia ammentaen ja sivistyksen johtoryhmän linjausten mukaisesti.
• Retkillä ei käytetä julkisia kulkuvälineitä, mutta muuten vierailut esim. museokohteissa ja kirjastoissa on ok, kun huolehdimme yhdessä turvaväleistä ja noudatamme hygieniaohjeistuksia.
• Museo-opet ja kirjavinkkarit vierailevat kouluissa, mutta ainoastaan yhdessä koulussa yhden päivän aikana.
• Osa tämän lukukauden sisällöistä tehdään suoraan etäyhteyksiä ja virtuaalimaailmaa hyödyntäen.

4. lk. Alkupamaus kotiseututuntemukseen
Pamaus käsittää oppitunnin koulussa ja bussiretken. Oppitunnit teemme elo- ja syyskuussa ja sen jälkeen retket omana rupeamanaan lokakuussa. Museo-opet vierailevat luokissa – ja voivat myös vaihtaa ryhmästä toiseen –, mutta emme käy eri kouluissa samana päivänä. Busseihin otamme yhden koulun oppilaita kerralla. Mukautamme toimintaamme koronatilanteen ehdoilla.

1.lk Takun ja Jekun kirjastoseikkailu
Luokat voivat vierailla kirjastossa luokka kerrallaan. Kirjastonkäytönopetus toteutetaan kirjastoautossa videon kautta. Opettaja noutaa ykkösluokkalaisten kirjastokortit autolta ja jakaa luokassa.

9.lk Mobiilisti toimiva Ysikortti
Verkkosovelmalla toimivan etukortin käyttöönottovideo ja kirjautumisohjeet lähetetään kulttuurivastaavien kautta 9.-luokklalaisten luokanvalvojille syykuun aikana ja luokanvalvoja voi valita ajan milloin video (n. 10 min) katsotaan ja oppilaat saavat kirjautua palvelun käyttäjiksi omilla mobiililaitteillaan.

8.lk Mielenmaisemaa maalaamassa
Hyökkälän, Hyrylän ja Riihikallion 8.-luokkalaiset saapuvat kuvataidekoululle luokanvalvojansa kanssa luokka kerrallaan kävellen tai pyöräillen syyslukukaudella. Jokelan ja Kellokosken oppilaat pääsevät työpajaan kevätlukukaudella, jos silloin jo on turvallista käyttää hsl-kuljetusta.

2.lk tanssipajat
Tanssinopettaja saapuu luokkaan ja opettaa yhdessä koulussa yhden päivän aikana. Opetus tapahtuu luokassa / liikuntasalissa tai ulkona yksi luokka kerrallaan. Lokakuussa.

3.lk itsenäisyyspäiväjuhlat
Ohjelma toteutetaan virtuaalisesti ja luokat voivat juhlia omassa luokassa – silti koko kunnan yhteisellä ohjelmalla. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta loka-marraskuussa.

3.lk Lukuiloa! Kirjavinkkaus
Kirjavinkkarin voi tilata koululle tai luokat voivat tulla vierailulle kirjastoon luokka kerrallaan. Kirjavinkkaus voidaan myös toteuttaa etänä.

7.lk Tietoa ja taitoa pelaamalla
Luokat voivat tulla vierailulle kirjastoon luokka kerrallaan. Vierailu voidaan toteuttaa myös etänä. Siihen kuuluu tiedonhaun opastusta ja Seppo-pelin esittelyä.

 

Takaisin