Museo: Pieniä nukketeatterituokioita

Hauskojen nukketeatteriesitysten kautta Halosenniemi ja sen asukkaat käyvät lapsille tutuiksi. Esityksiä on valmistut kolme kappaletta. Neljäs osa on suunnitteilla ja se valmistunee toukokuun aikana 2021.

Esitykset on käsikirjoittanut ja ne esittää Susanna Hemmilä-Peltonen. Videot on kuvannut ja editoinut Lassi Kivikangas. Tehtävät on suunnitellut Aino Malminen.

Lisätietoja esityksestä Aino Malminen, p. 040 314 3468, aino.malminen(a)tuusula.fi

Taideseikkaillaan Halosenniemessä: Osa 1: Lastenrattaat puutarhassa

Ensimmäisessä esityksessä lapset tutustuvat Halosenniemen puutarhuriin ja hänen pitkäkorvaiseen apuriinsa. Onervan ja Nöpön tarinat ruokkivat lasten mielikuvitusta ja etenkin Nöpön tarina Pekka Halosen nuoruusvuosien kolttosista laittaa pohtimaan eläinten tunteita. Esitys kestää reilut 10 minuuttia ja sen lopussa esitellään myös tehtävä, jossa pienet taiteilijat saavat vapauttaa oman luovuutensa.

Katso Lastenrattaat puutarha esitys YouTubesta

 

Tulosta Pekka Halosen taideteoskuva Lastenrattaat puutarhassa videossa esiteltyä tehtävää varten. Kuvaa kannattaa muokata esimerkiksi pastelliliiduilla, jotta värin tarttuminen kuvan pintaan olisi hyvä. Kannattaa myös testata muita liituja, joita teillä on käytössänne.   

Taideseikkaillaan Halosenniemessä: Osa 2: Joulupuuhia

Toisessa esityksessä hirsilinnan ovet avautuvat ja lapset pääsevät kyläilemään taiteilija Pekka Halosen kotimuseossa. Yläkerrassa Onerva ja Nöpö käärivät ihanan punaisia omenoita silkkipapereihin joulukuusta varten. Onneksi heillä on aikaa kertoa meille tarinoita Halosten perheen jouluvalmisteluista. Lastenhuoneessa puuhailee myös tonttutyttö himmeliaskarteluissa. Esitys kestää noin 15 minuuttia. 

Näin teet himmelin mehupilleistä

Katso Joulupuuhia esitys YouTubesta

 

Taideseikkaillaan Halosenniemessä: Osa 3: Jäljet lumessa

Kolmannessa esityksessä Onerva päättää kokeilla ulkona maalaamista taiteilija Pekka Halosen innoittamana. Maalausretken aikana lumesta löytyvät salaperäiset jäljet. Kuka kumma on liikuskellut Halosenniemellä? Salaperäinen muukalainen huolestuttaa erityisesti Nöpö-jänistä. Videon lopussa saamme myös askarteluvinkin tuttuun tapaan. Esitys kestää noin 13 minuuttia. 

Katso esitys

 

Paikka: YouTube
Soveltuvuus: sovellettavissa eri-ikäisille
Kesto: Yhden tuokion kesto 10–20 minuuttia
Ajankohta: marraskuu ja joulukuu 2020, kevät 2020

Tiedustelut
Aino Malminen, p. 040 314 3468, aino.malminen (a) tuusula.fi