6. lk Kuvataiteen monet viestit – kohtaamisia ja tulkintoja

Paja herättelee oppilaiden ajatuksia ja rohkaisee ilmaisuun. Keskustelut, taiteilu ja itsetutkistelut osoittavat, että taide ei taivu yhteen selitykseen. Kokonaisuus sisältää vierailun Taiteilijakoti Erkkolan taidenäyttelyssä tai sopivassa kulttuuriympäristössä loppukeväästä. Pajan sisältö vaihtelee valitun näyttelyn tai kohteen mukaan.  

Keväällä 2022 museovierailun kohteena on Rykmentin puiston julkinen taide. Isokokoiset taideteokset ovat kiehtovia tutkittavia ja niiden kautta nostetaan esille kestävän kehityksen, muistamisen ja hyvinvoinnin näkökulmia. Julkinen taide lisää ympäristön viihtyvyyttä sekä se antaa virikkeitä ja elämyksiä arjen keskelle. Hyvinvointiteema linkittää kokonaisuuden "Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta -merkkivuoteen. Kokonaisuuden moniäänisyyttä lisäävät taideteoksista tehdyt lyhytelokuvat ja taiteilijoiden puheenvuorot videoilla.   

Koronatilanteesta johtuen on mahdollista, että vierailu paikan päällä korvataan etäoppitunnilla ja siihen liittyvällä materiaalilla. 

Voit halutessasi tutustua tarkemmin taiteesen Rykmentin puiston sivustoilla tai Tuusulan museon Youtube-kanavalla

Auringonsilta-teräsveistos_Kari Kohvakka

Auringonsilta-teräsveistos Rykmentinpuistossa. Kuva: Kari Kohvakka