4. lk Alkupamaus kotiseututuntemukseen

Kortti liftari prinsessaRetki ja oppitunti

Tinasotilas, tiiliskivi, pesukarttu ja muut kertovat tarinansa oppitunnilla ennen retkeä. Tuusulan tarina jatkuu koko päivän retkellä joka vie lapset vuosittain vaihtuviin museo- ja muihin kohteisiin Tuusulan alueella. Retken filosofia kietoutuu paikallisidentiteettiin; juurien ja juurtumisen idean ympärille. Kokonaisuus toteutetaan syksyn alkajaisiksi.

Oppimateriaali - Tee oma Munkki-peli!

Retken ja oppitunnin lisäksi tarjoamme monipuolista kotiseutumateriaalia, jonka avulla on helppo jatkaa Tuusulan historiaan tutustumista. Kotiseutumateriaali löytyy Tuusulan museon opetuspalveluiden alta. Erilliset oppimateriaalit ovat kansalliskirjailija Aleksis Kivestä sekä taidemaalari Pekka Halosesta ja hänen perheestään.      

Opettajien toiveesta kotiseutumateriaali sisältää värityskuvat Tuusulan vaakunasta ja Pekka Halosen teoksesta Luminen rinne. Kannattaa vinkata myös uusista materiaalitoiveista. 

Uutena oppimateriaalina on mahdollisuus kehittää oma Munkki-peli. Peli tarjoaa mahdollisuuden soveltaa retkillä koettua ja nähtyä tutkivan oppimisen hengessä. Visuaalisen ilmeen materiaalille on suunnitellut graafinen suunnittelija Heli Tiensuu. Materiaali on kehitetty museoyhteistyössä.