4. lk Alkupamaus kotiseututuntemukseen

Kortti liftari prinsessaRetki ja oppitunti

Tinasotilas, tiiliskivi, pesukarttu ja muut kertovat tarinansa oppitunnilla ennen retkeä. Tuusulan tarina jatkuu koko päin retkellä joka vie lapset muun muassa Halosenniemen museoon, Jokelan tiilitehtaalle, Kellokosken sairaalamuseoon. Retken filosofia kietoutuu paikallisidentiteetin; juurien ja juurtumisen idean ympärille. Kokonaisuus toteutetaan syksyn alkajaisiksi.

Oppimateriaali - Tee oma Munkki-peli!

Retken ja oppitunnin lisäksi tarjoamme monipuolista kotiseutumateriaalia, jonka avulla on helppo jatkaa Tuusulan historiaan tutustumista. Kotiseutumateriaali löytyy Tuusulan museon opetuspalveluiden alta. Erilliset oppimateriaalit ovat kansalliskirjailija Aleksis Kivestä sekä taidemaalari Pekka Halosesta ja hänen perheestään.      

Opettajien toiveista kotiseutumateriaali sisältää värityskuvat Tuusuna vaakunasta ja Pekka Halosen teoksesta Luminen rinne. Kannattaa vinkata myös uusista materiaalitoiveista. 

Uutena oppimateriaalina on mahdollisuus kehittää oma Munkki-peli. Peli tarjoaa mahdollisuuden soveltaa retkillä koettua ja nähtyä tutkivan oppimisen hengessä. Visuaalisen ilmeen materiaalille on suunnitellut graafinen suunnittelija Heli Tiensuu. Materiaali on kehitetty museoyhteistyössä.