Kulttuurikasvatussuunnitelma laajenee toiselle asteelle Tuusulassa

13.11.2023

Toisen asteen Kultsu eli kulttuurikasvatussuunnitelma on alkanut tänä syksynä Tuusulassa. Tuusulan kulttuuripalvelut eli museo, kirjasto ja yleinen kulttuuri sekä Lottamuseo tarjoavat ilmaista toimintaa Tuusulan lukion ja Keudan oppilasryhmille Tuusulassa.

Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on avata nuorille uusia näköaloja sekä rikastuttaa arkea kulttuurin keinoin. Toiminta mahdollistaa paikallisen kulttuurin kokemisen, tekemisen ja luomisen Tuusulassa opiskeleville.

Kulttuurikasvatustoiminta alkoi perusopetuksessa vuonna 2016 ja sen jälkeen se on laajentunut varhaiskasvatukseen vuonna 2020. Halu laajentaa kulttuurikasvatussuunnitelmia toiselle asteelle syntyi Tuusulassa jo ennen kuin oppivelvollisuusikä nousi kahdeksaantoista ikävuoteen.

Opiskelijaryhmille on tarjolla lukuvuonna 2023–2024 kirjastossa kirjavinkkausta ja kirjastonkäytön opetusta. Museo tarjoaa aktivoivia kulttuurin kultahippuja Kulta@Monio-tapahtumassa 17.1.2024. Ryhmiä kutsutaan museokäynneille Halosenniemeen ja Kellokosken sairaalamuseoon, ja käyntien yhteyteen voi tilata syventäviä oppituokioita kouluihin. Lottamuseossa tarjolla on teemaopastus ja yhteiskuntavastuuseen liittyvä verkko-oppitunti. Myöhemmin käyttöön tulee etuja Nuorisopassi-mobiilisovelluksessa sekä suomalaisen musiikin päivän konsertti.

Toisen asteen kulttuurikasvatussuunnitelman sisällöt muuttuvat ajan ilmiöiden mukaan. Tuusulan Opisto tulee sisällöntuottajaksi syksyllä 2024.

Lisätietoa: tuusulankulttuurikasvatus.fi

Takaisin