Tanssipajat tarjosivat maistiaisia eri ilmaisun tavoista Tuusulan kakkosluokkalaisille

26.10.2020

Tuusulan perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Kultsun kakkosluokkalaisten tanssipajat kiersivät lokakuussa kaikilla Tuusulan alakouluilla. Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keton opettajien Sinin, Lauran ja Iinan varmassa opetuksessa kaikki kakkosluokkalaiset pääsivät osallistumaan oppitunnin mittaiseen Tanssibuffettiin tai Tanssiteatterityöpajaan.

Tanssibuffetissa harjoiteltiin ja tutustuttiin yhden tanssipajan aikana useampaan eri tanssilajiin leikkien, harjoitusten ja koreografioiden kautta. Lajeja makusteltiin yksitellen sellaisenaan ja välillä pistettiin kaikki sekaisin ja luotiin erilaisia uusia "maku"yhdistelmiä ryhmän kesken.

Tanssiteatterityöpajassa puolestaan heittäydyttiin liikeilmaisun maailmaan. Kaikilla ihmisillä on rytmi veressä, keho liikkeessä ja tarinoita mielessä. Tanssiteatterissa nämä kaikki osa-alueet yhdistyvät. Se on yhtä aikaa tanssia ja teatteria. Sanattomasti pelkän kehon avulla voi esittää vaikka mitä: erilaisia hahmoja, maailmoja, tunteita ja niin edelleen, vain mielikuvitus on rajana!

Meno kouluilla oli vauhdikasta, ja ainakin yhdellä koululla intouduttiin tekemään tanssiesitys rehtorille.

Palautteen perusteella tanssipajat toimivat innostavana piristysruiskeena pimenevissä päivissä

  • Tanssipaja oli erittäin tervetullutta vaihtelua tavalliseen oppituntiin ja mielestäni kokonaisuus oli kiinnostava ja selkeä. Oppilaat olivat motivoituneita ja tanssiope oli kannustava ja sai kaikki mukaan.
  • Hyvältä vaikutti, kivoja ideoita, oppilaat olivat innoissaan ja vetäjä oli innostava.
  • Mukava saada ulkopuolinen ammattilainen tuomaan osaamistaan lapsille.
  • Oikein mukavaa vaihtelua ja kiva nähdä oppilaiden innostus, kun tarjolla oli normaalista poikkeavaa ammattitaitoista ohjelmaa tanssin parissa.
  • Oli kiva itsekin heittäytyä mukaan ja saada vain mennä ohjauksen mukana ja tarkkailla oppilaita.
  • Oppilaat tykkäsivät tosi paljon ja fiilikset tunnin jälkeen olivat innostuneet.
  • Kovasti innosti ja kyseltiin missä voisi harrastaa yms.

Lue lisää Kultsusta www.tuusulankulttuurikasvatus.fi/kultsu

 

Takaisin